Ozdravný pobyt v SOLNÉ JESKYNI

28.04.2016 20:09

 

... a vyrazili jsme na dobrodružnou výpravu. Prvním velkým zážitkem už byla jízda vlakem a to jsme ještě netušili jaké další zážitky nás čekají.

A kam jsme se vydali? Do Dětmarovic do sloné jeskyně, abychom posílili svou obranyschopnost a byli schopni bojovat s dalšími infekcemi dýchacích cest, protože cituji: 

"Solná jeskyně je koncipována nejen pro terapii dětí v našem solišti, které je vybaveno kbelíčky, lopatkami, formičkami a dalšími hračkami a děti zde mohou  poslouchat pohádky nebo písničky v reprodukované podobě, ale také má meditativní charakter, oproštěný od rušivých vlivů okolí, kde dospělí mohou meditovat a relaxovat na relaxačních polohovacích lehátkách s tóny relaxační hudby. Dále je zde jezírko s vodou z Mrtvého moře, které udržuje v jeskyni vysokou relativní vlhkost (70%).

Vzduch v solné jeskyni je prosycen mikročásticemi soli, které po vdechnutí napomáhají  prevenci, regeneraci a především léčbě dýchacích cest, astmatu, bronchitidy, respiračních alergií. Zároveň má podstatný vliv na srdce, cévy, nervovou soustavu, činnost štítné žlázy a psychickou vyrovnanost. Nezanedbatelné a velmi významné je působení soli na kůži, skvělé výsledky léčení byly zaznamenány u lupénky, atopických ekzémů, alergií a jiných dermatologických potíží."

Více zde: https://www.lecitel.cz/spolecnost/

 

 

Ozdravný pobyt v SOLNÉ JESKYNI